Adina Demian
Psihoterapeut
Alege sa iti traiesti viata
in armonie si echilibru interior !

Poluţiile nocturne sau Ejacularea în somn

Ce sunt poluţiile nocturne/ "visurile umede" şi cum se manifestă?

De regulă, puluţiile nocturne apar la pubertate. În acestă perioadă, tinerii se trezesc din somn deseori cu "pete de lichid" provenite de la organele lor genitale, pe cerceaful pe care dorm.

Cum se manifestă ejacularea în somn?

La pubertate, organele genitale se pun in funcţiune şi activitatea lor este crescută. Ca şi consecinţă a acestei activităţi crescute a organelor genitale, apare şi producţia crescută de spermă, astfel încât o parte din spermă acumulată, este firesc să fie ejaculată în timpul erecţiilor nocturne. Băieţii tineri după ce au inceput pubertatea dar si barbatii in floarea varstei, au in mod regulat, de la 3 la 5 erectii pe parcursul intregii nopti, in timpul somnului. Durata lor este de in jur de 20-30 minute fiecare.

Ejacularea nocturna este un semn ca, din punct de vedere sexual, "functionezi" sănătos, exact cum trebuie.

Tensiunea sexuală acumulată poate fi eliberată prin diferite activităţi, sperma acumulată se eliberează prin ejaculare. Atata timp cât sperma nu este ejaculată prin act sexual sau masturbare, apar aceste normale emisii nocturne de sperma. Este un fenomen cât se poate de normal, în cazul abstinenţei, mai ales în perioada adolescenţei care este un vârf în ceea ce priveşte activitatea hormonală şi acumularea tensiunii sexuale, în lipsa unei descărcări (la propriu şi la figurat) prin act sexual.

Care sunt cei care au ejaculare în somn?

Ejacularea nocturnă nu este, stric, un atribut al adolescentei. Poate să apară şi la bărbaţi maturi, în perioadele de abstinenţă. Orgasmul nocturn nu este, strict, un atribut al barbatilor. Femeile, la rândul lor, pot avea orgasme nocturne, cauza fiind aceeasi : lipsa unei descarcari a tensiunii sexuale acumulate. Cu alte cuvinte, şi fetele au "visuri umede", singura diferenţă fiind că nu sunt atât de ude ca ale băieţilor .

Conţinutul viselor

Visele in timpul cărora au loc aceste ejaculări nocturne sunt, de cele mai multe ori, erotice dar pot fi şi de alta natură, fără ca subiectul visului să aibă vreo legătură cu sexul. Visele au conţinut erotic mai ales dacă înainte de culcare se urmăreşte un subiect "fierbinte" - film, publicaţie cu continut erotic. Visele nu reprezinta obligatoriu realitatea - poţi visa că eşti intim cu un bărbat dar asta nu înseamnă că esti homosexual, poţi visa că eşti fizic intimă cu o altă femeie dar asta nu înseamnă că esti lesbiană. Uneori visele nici nu mai sunt ţinute minte, singurul aspect vizibil fiind pata de pe cearceaf, la trezire.

Ce pot sa fac?

Cu alte cuvinte, nu este cazul să te îngrijorezi datorită ejaculărilor tale nocturne, mai ales dacă treci printr-o perioadă de abstinenţă sexuală sau dacă eşti în perioada pubertăţii şi încă nu ai viaţă sexuală regulată!

În schimb, dacă dinamica vieţii tale sexuale te nemulţumeşte şi întâmpini diverse probleme din punct de vedere sexual, ori tu ori partenerul tău de cuplu, apelaţi cu încredere la psiholog! Totodată, dacă aceste vise umede de îngrijorează semnificativ, câteva şedinţe cu psihologul e foarte posibil să te liniştească

Îţi doresc succes, cât mai multă armonie şi echilibru interior!

Cu căldură,

Psihoterapeut Adina Demian

Pentru programări: tel: 0722453300 | email: psiholog@adinademian.ro

Copyright © 2013 Adina Demian. Prin utilizarea acestui site acceptati politica acestui site de utilizare a cooki-urilor.