Adina Demian
Psihoterapeut
Alege sa iti traiesti viata
in armonie si echilibru interior !

Mituri sexuale

Cum să NU ne lăsăm înşelaţi de Miturile sexuale

La fel ca în majoritatea domeniilor şi în domeniul sexualităţii, s-au format în timp, mai multe mituri. Aceste mituri, transmise de la o generaţie la alta, uneori modificate pe alocuri, alteori în stare autentică, au format şi formează în continuare, constrângeri şi stări nemulţumitoare, inhibitoare, celor care cred în ele.
Vă invit să parcurgem împreună câteva dintre miturile sexuale cele mai răspândite:

MITUL nr. 1 "MĂRIMEA CONTEAZĂ...!"

NU! NU mărimea contează!!! O femeie este satisfăcută şi cu un penis a cărui mărime este de 9 centimetri! Astfel încât, dragă cititorule, dacă consideri că ai avut eşecuri pe plan sexual datorită "mărimii" , ele sigur au fost cauzate de altceva şi NICIDECUM datorită acestui aspect!
Eşecurile pot proveni datorită unei atitudini de ale tale neadecvate(poate centrarea mult prea mare pe tine sau din contră, o atenţie focusată asupra nevoilor partenerei, o preocupare deosebită asupra felului în care te percepe partenera şi nu asupra a ceea ce faci şi simţi, o teamă de eşec, în locul unei siguranţe de sine...şi lista poate continua) Aşadar, te invit să stai fără grijă în privinţă "dotării" tale şi să te bucuri cu încredere de ceea ce trăieşti în momentul respectiv!

Totodată, o mărime a penisului medie sau peste medie nu produce neapărat femeilor satisfacţie, dacă nu există atitudinea adecvată, implicarea şi securizarea emoţională!

Această credinţă (mit), este falsă, deoarece, aşa cum am văzut în rândurile de mai sus, nu mărimea penisului aduce satisfacţia dorită, ci atitudinea partenerului, comunicarea deschisă pe aceste teme , exprimarea dorinţelor, nevoilor, aşteptărilor sexuale au o importanţă mult mai ridicată!
Astfel,pentru a-ţi însuşi şi pentru a-ţi exercita atitudinea adecvată în relaţiile sexuale şi mărimea penisului să nu fie problematică pentru tine, e nevoie să spulberi acest mit şi să dobândeşti sau să-ţi întăreşti încrederea în tine prin conştientizarea valorii tale reale! Psihologul te poate ajuta! Apelează cu încredere la şedinţele de consiliere psihologică!

MITUL nr. 2 " UN ACT SEXUAL TREBUIE NEAPĂRAT SĂ DUREZE MULT, PENTRU A FI REUŞIT!"

Poate veţi fi surprinşi dar un act sexual satisfăcătorîn principiu,durează în genere între 13-15 minute cu tot cu preludiu! Ideal e, ca în timpul contactului sexual săevităm să ne gândim cum să facem performanţă, să fim nişte adevăraţi performeri sexuali, "cai de cursă lungă", pentru că asta, e foarte posibil să ducă la scăderea calităţii actului sexual!

În aceste cazuri, focusarea noastră e greşit îndreptată spre durată şi nu spre calitate (îndeosebi bărbaţilor li se întâmplă frecvent), aspect de unde Nu provine însă, satisfacţia sexuală şi armonia sexuală în cuplu!

Cu alte cuvinte, pentru a avea o relaţie sexuală satisfăcătoare, putem încerca să lăsăm "performanţa" pentru sport, muncă şi alte domenii ale vieţii noastre, unde e nevoie de o "condiţie" fizică şi psihică excepţională, şi unde poate fi cazul unei competiţii!

Pentru a avea un act sexual satisfăcător ambilor parteneri, e nevoie să spulberăm acest mit şi în cele aproximativ 15 minute suficiente satisfacţiei sexuale, să ne concentrăm pe "aici şi acum", pe ce se întâmplă între noi, ca parteneri ai cuplului sexual, pe senzaţiile primite şi pe cele oferite şi nu pe cât de performanţi credem sau nu, că suntem!

MITUL nr. 3 "ORGASMUL FEMININ VAGINAL E DIFERIT ŞI MAI PUTERNIC DECÂT CEL CLITORIDIAN"

Dragele mele cititoare, vă sugerez să nu vă lăsaţi influenţate de acest mit şi să vânaţi cu disperare orgasmul vaginal...iar dacă nu are loc, să vă cuprindă nemulţumirea. Receptorii senzoriali care sunt solicitaţi şi în urma cărei solicitări se produce orgasmul, sunt aceeaşi atât intra vaginal cât şi clitoridian. Astfel încât, dacă nu aţi avut încă orgasm vaginal, nu aţi pierdut nimic deosebit ca nivel al senzaţiei, câtă vreme l-aţi experimentat pe cel clitoridian şi vice-versa!

Aşadar, daţi-vă voie să simţiţi natural, să trăiţi din plin ceea ce faceţi în acel moment, lăsaţi-vă mintea să ia o pauză şi puneţi-vă la treabă puterea simţurilor, pentru a vă bucura cu adevărat de experienţă!

Vă doresc să vă exploraţi sexualitatea autentic, şi să vă bucuraţi că o aveţi, eliberându-vă mintea de aceste mituri inhibitorii!

Îţi urez succes, cât mai multă armonie şi echilibru interior!

Cu căldură,

Psihoterapeut Adina Demian

Pentru programări: tel: 0722453300 | email: psiholog@adinademian.ro

Copyright © 2013 Adina Demian. Prin utilizarea acestui site acceptati politica acestui site de utilizare a cooki-urilor.